Alla inlägg under december 2007

Av S - 12 december 2007 14:19

När du skriver om kärleksgester börjar jag fundera.. skulle jag ta det som en kärleksgest vareviga gång du duschade och fick igång brandlarmet?

av S den 11 december 2007 kl 22:06

Ja, förstod du aldrig det?;) Det var mitt sätt att säga att du var min blästlis;)

av T den 12 december 2007 kl 08:37
Av S - 12 december 2007 13:07

Inatt drömde jag att jag var i Finland, antar att den drömmen kom av att jag pratade med syster igår om att faster Raili åkte upp dit i förrgår.

Jag saknar det, nu är det snart ett år sedan jag var där, på farmors begravning. Jag saknar sommaren där (trots alla mygg och skit), åka med farfars båt och bada, låna farfars cykel för att åka och köpa godis (vilket vi gjorde ofta när vi var små).

Jag saknar vintrarna där också, dom som kan vara så kalla att vi som barn inte ens fick gå ut och leka. Saknar alla kusiner man som liten kunde leka så mycket med trots att man inte alltid förstod varann. Det var "tulepa tänne" och "katsoa" som fanns i vårat finska ordförråd just då och det enda som behövdes. Idag kan man väl lite mer ändå, men inte så pass mycket så man kanske kan föra en riktigt konversation tyvärr. Tur är väl att en del kusiner har läst svenska i skolan så att man kan prata med dom ändå, och engelskan funkar väl även den. Men ändå, jag saknar det där riktigt finska! Farmors köttsoppa som man kunde kräkas bara man såg när man var liten lärde man sig uppskatta som äldre (den är faktiskt riktigt god) och hennes makaronlåda slår ingen. [:

Kortleken var en given vän när vi var där på somrarna som små, trots att vi är en stor släkt så fick det plats mer än en familj hos farmor och farfar med ett hus på 2 sovrum. På somrarna löstes det enkelt med tält på gården för barnen, tjejjerna på framsidan huset och killarna på sidan. Tur att dom vuxna aldrig märkte att vi rännde mellan tälten som galningar för att spela kort och så. [; På vintrarna löstes det mycket enkelt med madrasser här och där, på golvet i ens sovrummet, på golvet i teverummet eller helt enkelt i bastun.

Jag fick även min mamma att bada med kläderna på där när jag var liten. [;

Farfar skjutsade oss med båten till andra sidan sjön för att hämta oss lite senare, när det där lite senare kom så sprang jag som en tok ut i vattnet mot båten! Till slut nådde jag inte botten riktigt, så mamma fick snällt komma ut och hämta mig. [;

Förresten så kommer min finska del från Ivalo, ni vet, reklamen för däck för nåt år sedan där dom åker bil på en sjö på vintern. Där har jag badat! ;D

Av S - 11 december 2007 22:49

Emma kom och hämtade upp mig förut, så hämtade vi upp Jacob och Leija. Sen när vi hämtade upp "mormor" så skulle Stina gå till bussen eftersom inte alla fick plats i bilen så fick hon sällskap av Jacob. Leija blev lite avis så jag lovade henne att åka ut till Birsta med henne i helgen om det går bra för Mackan. [:

Hos Magnus och Erica fick vi fika och tårta, jättegott! Sen kom pappa och vi skrattade åt alla roliga historier. Märks ibland att pappa är finsk. Han skulle säga att han pratade med doktorns sekreterare idag på sjukhuset, det blev att han pratade med hans sekretär.  [;

Vi spelade även lite gh 3 innan vi åkte, första låten var inge rolig för den kunde jag inte alls, andra låten vann jag mot Stina. Det var jue den gamla JC-låten. :D

Sen har jag ätit middag och myst på med mig själv och nu ska jag slå på Ensam Hemma..


Av S - 11 december 2007 13:32

Jag känner mig lite bättre idag, bestämde med jobbet att jag ska vara hemma imorrn också och sen jobba på torsdag. Annars skulle jag höra av mig imorrn. Men det kan väl knappast gå från dåligt till bättre, till dåligt igen?

Nu ska jag borsta tänderna, sen ska jag åka en sväng till broder som fyller år idag. Tårta!!

Förresten så var det jue inte i söndags som Mia fyllde år, utan igår, men vi firade henne i söndags. [;

Nu ska ja snyta ut ett kilo innan jag åker.

Puss å kram! 

Av S - 10 december 2007 23:01

Jag har läst ut "tredje" boken av Camilla Läckberg ikväll.. trodde jag! När jag i slutet av boken läser om blogg och hemsida sätter jag mig genast vid datorn och kollar in detta. Och vad läser (märker) jag? Jo, att Stenhuggaren jue faktiskt var före Olycksfågeln.. *suck* Jag som med lite hjälp av syrran i affären försökte komma fram till vilken som kom före, osså valde jag Olycksfågeln.

Well, ingen större skada skedd, så fort jag blir bättre i min dunderförkylning så ska jag kila ner och köpa Stenhuggaren också, läste även om Tyskungen, så man kanske skaffar den på samma gång. [:


Tänkte lägga mig och kika på Ensam Hemma nu, tycker om den filmen galet mycket, speciellt såhär före jul. Såg att den var på teve i fredags när jag var till mamma en sväng, men då satt vi jue och kollade på Idolfinalen, så får se om jag orkar med att se den nu eller om jag lägger mig och sover. Tar den imorrn annars. [:


Får även se hur det känns i näsa och ögon imorrn, lillebror fyller jue år så vi ska dit på fika (så synd att Erica jobbar på konditori.. [;), men är det som det är nu med allt så håller jag mig nog hemma och grattar en annan dag.


Parkeringen på baksidan här är helt översnöad nu, kanske att snön får stanna kvar den här gången? Jag diggar som sagt inte vintern supermycket med is, jag ser ut som en 80-åring när jag går där på isen rädd för att halka till och pajja knät. Men är det snö ute så är det bara mysigt. Inget slår dock våren! [:  

Av S - 10 december 2007 18:31

Hur Svensk är jag?
[ ] Ditt efternamn slutar på -son
[x] Du känner någon som har samma förnamn som du
[ ] Du känner någon utanför din släkt som har samma efternamn som du
[ ] I din familj är ni 2 barn
[ ] Du bor i villa
[x] Du bor i en tätort
[ ] Dina föräldrar är mellan 35-50 år gamla
[x] Dina föräldrar har gift sig
[x] Din mamma är yngre än din pappa
[ ] Din pappa heter Lars (faktiskt inte) ;P
[ ] Din mamma heter Anna
[x] Din familj har en Volvo
[ ] Din familj har en silvergrå eller röd bil
[x] Du har tillgång till Internet hemma
[x] Du har egen mobiltelefon
[x] Du har ett eget rum
[x] Du har varit utomlands minst 2 gånger
[ ] Du har varit på Mallorca/Kanarieöarna
[x] Du har varit i Grekland
[ ] Du har varit på Gotland minst 2 gånger
[ ] Du har varit på husvagnssemester minst 2 gånger
[ ] Din familj har en husvagn
[ ] Ingen av dina föräldrar röker
[x] Din pappa är lite lätt överviktig
[ ] Du idrottar flera dagar i veckan
[ ] Du har husdjur
[ ] Du får månadspeng 
[x] De flesta i din familj är blåögda
[x] Du äter McDonalds
[x] Du följer Melodifestivalen ibland

Multiplicera antalet kryss med tre och få din procent.

Jag är då 42% Svensk, så me andra ord är jag mer finsk än svensk. [;

Av S - 10 december 2007 14:38

Dagens händelser:


Ringde jobbet 6.20 imorse.

Somnade om.

Vaknade 10.

Vaknade 11.

Vaknade 12.

Klev upp.

Drack thé.

Ringde jobbet.

Spela.

Dricker thé igen.


Väldigt givande dag. *suck*

Jag hatar att vara sjuk. ];

Nu ska jag gå och lägga mig och vila igen. 

Av S - 9 december 2007 23:27

Alltså, jag fattar inte. Nu är jag sådär äckligt förkyld. Igen! Andra gången på typ en månad! Förstår inte min kropp att jag förlorar en massa pengar på att vara hemma och sjuk!? ]:

Blir hemma från jobbet imorrn. Kul att jag var hemma innan helgen eftersom jag kräktes i torsdags, och nu ska jag vara hemma för en snorig jävla näsa.

Vart är rättvisan i denna värld?


Har varit i Härnösand på kalas idag, Mia fyllde jue år. Massa paketöppnande, tårtätning och ballongblåsning. Ja, inte för mig då. Jag är jue rädd för ballonger. Men min kära familj skulle se vem som fick upp ballongen mest på ett blås. Tror det var Stina eller Erica som vann.


Nu ska jag nanna kudden. Klockan står ställd på 6.15 så jag kan ringa jobbet så fort vi öppnar. /:Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se